Om Julie Larsen
Julie Larsen er uddannet havbiolog, og du kender hende sikkert fra blandt andet TV, hvor hun flere gange er blevet interviewet, når talen er faldet på den kaskade af miljømæssige udfordringer, som vi står overfor.
Julie Larsen er en ildsjæl, som i sine foredrag gør status over problemet med plastik i vores have. For hvordan påvirker det vores miljø? Og hvordan kan du som forbruger være med til at mindske forbruget af plastik og på den måde reducere forureningen? Det er vigtige spørgsmål, og heldigvis giver Jule dig både viden og konkrete løsningsmodeller, som du kan tage med hjem.
Julie Larsen er også meget optaget af spørgsmålet om bæredygtig kost. Det er nok utopisk at forestille sig en verden af veganere, selvom det ville være fantastisk for miljøet. Men mindre kan også gøre det. Her får du gode råd til, hvordan du kan spise en mere miljøvenlig kost, uden at gå på kompromis med kvaliteten – det kan nemlig være svært at finde rundt i den jungle af forbrugsmærker, vi støder på i dagligdagen.
Hvis du er interesseret i at vide mere om, hvad du selv kan gøre for miljøet i din dagligdag, kan du ringe til os og få en pris på Julie Larsen. Du kan også benytte kontaktformularen til højre på siden – så vender vi tilbage til dig.
Om foredraget:
De fleste danskere har nok hørt om de der store plastikøer, der ligger og flyder rundt midt ude på de store oceaner, men er det nu også korrekt ligefrem at snakke om hele øer af plastik?
Vi lever i en verden hvor plastik er blevet en helt naturlig del af vores hverdag. Vi elsker plastik – faktisk elsker vi det så meget, at vores forbrug er eksploderet, siden vi begyndte at producere det. I 2014 nåede den globale produktion op på 311 mio. ton. Der er desværre også meget plastik, der ender i naturen og ikke mindst i havet. Det anslås at vi globalt udleder ca. 8 mio. tons plastik til havet hvert år.
I dette foredrag kigger vi næremere på hele plastikproblematikken, både hvad plastik egentlig er for et materiale, hvad status er på plastik i havet, hvilke konsekvenser det kan have for mennesker og miljø, når det ender i havet, men også på hvilke løsninger der dukker op rundt omkring i verden og ikke mindst hvordan du som forbruger, selv kan være med til at gøre en forskel for at reducere plastikforureningen.
Foredraget er derfor til dig, der ønsker viden på området og konkrete løsningsideer, du kan tage med dig hjem.
Kunne du tænke dig at høre mere?
Ring direkte til os på +45 70 261 262, eller benyt kontaktformularen til her på siden, hvis du gerne vil booke et foredrag med Julie Larsen
Om foredraget:
Vi bliver flere og flere mennesker på jorden hvilket betyder, at vi skal producere stadigt flere fødevarer, men hvordan gør vi det uden at drive rovdrift på naturen og dens ressourcer? De fleste danskere har nok hørt begrebet bæredygtighed og ved også, at det belaster miljøet mere, at spise kød fremfor grønsager. Alligevel vil de fleste nok blive overraskede over, hvor stor en forskel det rent faktisk gør at bytte oksebøffen ud med en vegetardelle indimellem. Det ser vi nærmere på i dette foredrag.
Rent miljømæssigt ville det være godt, hvis vi alle levede vegansk. Når det så er sagt, er det nok ikke realistisk, at hele verden eller bare hele Danmark bytter kødet ud med soya og lever 100 % vegansk og det er heller ikke det, det handler om. Det behøver ikke at være enten-eller, men både-og. Man kan godt være med til at gøre en forskel for vores miljø uden at være veganer. Det handler om at rykke sig og blive mere grøn. På en gennemsnitsdanskers CO2-regnskab, fylder fødevarer 20 til 25 procent, så klimavenlig mad på menuen er et must i den grønne omstilling. Derudover er det et område, hvor den enkelte person eller familie relativt let kan gøre en forskel.
Men hvor skal man som forbruger starte, hvis man gerne vil spise en mere miljøvenlig kost? At handle ind kan jo virke som en jungle af forbrugsmærke, råd om økologi eller at man skal spise efter sæson.
I dette foredrag guider jeg publikum igennem de overordnede grupper af fødevarer og giver fx en forklaring på, hvorfor det er bedre at spise økologisk laks fremfor traditionel opdrættet norsk laks eller hvorfor vi skal tænke over pesticidrester i vores fødevarer.
Kunne du tænke dig at høre mere?
Ring direkte til os på +45 70 261 262, eller benyt kontaktformularen til her på siden, hvis du gerne vil booke et foredrag med Julie Larsen
Foredragsholdere i samme kategori som Julie Larsen
Kåret som Danmarks bedste naturformidler!
Vicky Knudsen er biolog, ornitolog og naturve...
Naturfotograf og Siriuspatrulje-fører
Morten Hilmer er en højt profileret fotograf,...
Kagebogsforfatter I Fuldtidsblogger
Ditte Julie Jensen er tidligere vinder af Den...
Skuespiller I Forfatter I Underviser
Line Østergaard er skuespiller, forfatter og...